dimecres, 21 de juliol de 2010

FiB 2010

Feia temps que no ho passava tant bé, i és que la nit del diumenge al FIB va ser d´aquelles espectaculars. Poques vegades he disfrutat tant!

A priori el cartell d´aquest any no era el més luxós possible i és que queda demostrat que no cal grups de renom per a fer grans festivals, el Fib torna a demostrar que és el millor Festival que hi ha i de llarg, amb la sort que el tenim a prop de casa.

No hi ha cap grup que aparega al cartell que estiga al atzar, cada grup que hi ha realment té una qualitat musical indiscutible.

Foals i the courteeners amb un rock ballable molt elèctric, Two doors cinema club la revelació de la vesprada.

Echo&the bunnymen el grup més esperat per mi, van fer un concert memorable tocant grans clàssics e incluint una versió de Lou reed.

Dizzie Rascal Hip hop a ritme de techno va fer embogir a tota la gent, sens dubte una mescla explosiva.

Però el millor estava per arribar, Gorillaz va ser el Boom!

Damon Albarn estava eufòric i tenia ganes de demostrar.ho, de la millor epoca de Blur que no l´haviem vist tant entregat, un desplegament visual increïble combinat amb la música tant gran que fan, rock,funky, electrònica, dub step una música peculiar que va congregar a qüasi tots els assistents a l´Escenari Verd, sens dubte per repetir.

Leftfield per tancar la nit a l´escenari principal van rebentar musicalment, aquesta gent que feia temps que s´havien separat van fer un concert potent amb música techno que va fer ballar als milers d´anglesos que hi havien allà.

Standstill, midnight jugernauts, efterklang, ellie goulding i the pinker tones entre d´altres van amenitzar la nit amb grans concerts.

El FIB!! un bon lloc per escoltar bona música i practicar l'anglès!

©Josep López